ТАСКОМБАНК приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів
16.04.2024

ТАСКОМБАНК приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів

ТАСКОМБАНК приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів

Учасники Хартії зобов’язались підтримувати реінтеграцію ветеранів війни у цивільне життя та створювати необхідні умови для їх працевлаштування та обслуговування у банках.

ТАСКОМБАНК приєднався до Хартії з фінансової інклюзії та реінтеграції ветеранів, укладання якої ініціював Національний банк України та Європейський банк реконструкції та розвитку. Це рішення стало черговим кроком банку для створення інклюзивного середовища для ветеранів та їх адаптації до цивільного життя.

Голова Правління ТАСКОМБАНКУ Володимир Дубєй 9 квітня 2024 року взяв безпосередню участь у підписанні Хартії за участю керівництва Національного банку України і ЄБРР та наголосив на наступному:

«Ми розуміємо, що війна залишає свій відбиток в житті військових. Це стає викликом для сімей та ветеранів, що змушує їх боротися з новими обставинами та приймати нові виклики. Підписання Хартії — це важливий та своєчасний крок до розбудови нової інфраструктури обслуговування людей, які потребують фінансової інклюзії та адаптації до цивільних умов життя.

Враховуючи неоціненний персональний вклад кожного ветерана в успішне майбутнє України, ми зобов’язані створити усі необхідні умови для їх подальшої самореалізації в цивільних умовах. Ми віддані цій меті та готові зосередитися на практичній реалізації відповідних проєктів.

Одним із перших долучившись до ідеї підписання Хартії, ТАСКОМБАНК засвідчив своє прагнення до прийняття інклюзивної політики та забезпечення рівноправного доступу до фінансових послуг та створення належних умов праці для ветеранів».

Сьогодні ТАСКОМБАНК активно займається створенням доступних та інклюзивних фінансових послуг для ветеранів та усуває перешкоди для їх повернення до цивільної роботи, активно кредитує бізнес, який створюють ветерани.

«Фінансовий сектор України забезпечує робочими місцями понад 200 000 українців, а обслуговує понад 30 мільйонів споживачів. Серед них чимало громадян сьогодні захищають нашу державу на військовій службі. І завдання як Національного банку , так і фінансової системи загалом, створити умови для їх реінтеграції у цивільне життя. Це вимагає трансформації на багатьох рівнях: як розбудови інклюзивної фінансової системи з рівним доступом до фінансових послуг, формування нової кадрової політики, нового підходу до підтримки банками корпоративних клієнтів, які можуть наймати чи обслуговувати ветеранів. Ми маємо змінитися і ми готові до цього. Фінансовий сектор повністю розділяє політику героїв, яка увійшла до нової доктрини української держави. Разом із підписанням Меморандуму з ЄБРР ми робимо перші важливі кроки у її реалізації», — прокоментував Голова НБУ Андрій Пишний.

На сьогодні значна кількість мобілізованих працівників ТАСКОМБАНКУ проходять службу у Збройних силах України та інших військових формуваннях. Їхній внесок у наше майбутнє, відвага та рішучість є прикладом для нас усіх, і банк зробить усе можливе для їх підтримки.

0 800 503 580Дзвінки в межах України безкоштовні